Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Balos milliárdos lett a Fidesz-korszak kedvenc felszámolóbiz
  2013-04-14 20:43:26, vasárnap
 
  Balos milliárdos lett a Fidesz-korszak kedvenc felszámolóbiztosa

Balos milliárdosból lett stratégiai nagyvállalatok sztárfelszámolója Varga Jenő, akinek újabban a jobboldali politikai kapcsolatai váltak hangsúlyosabbakká.

Kővágószőlős kis község a Mecsek lábánál, Pécstől nyugatra. A rendszerváltás előtt a magyarországi uránbányászat központja volt. Jelenleg a valamikori uránfeldolgozó Mecsekurán Kft. ingatlanain ipari park működik, amely számos kisvállalkozásnak is székhelyet, telephelyet ad.

Közös vonás a cégekben, hogy kötődnek, illetve kötődtek Varga Jenőhöz, akinek akkori cége, a Vectigalis Zrt. a Mecsekurán felszámolója volt. Varga most az állami felszámolócég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke, számos stratégiai nagyvállalat, így a Malév, a Mal Zrt., a Gyulai Húsipari Zrt. felszámolóbiztosa, ráadásul az állami felszámolóban is Varga-közeli nevek bukkannak fel.

A pozícióhalmozás a jelek szerint csak a Malév-ügyben korábban már a T. Házban is tudakozódó volt LMP-s, ma a Párbeszéd Magyarországért szervezethez tartozó Scheiring Gáborban vet föl aggályokat. Lapzártánk után legalábbis ő tervez újabb kérdést intézni Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez, azt tudakolva, hogy az állítólag szupermegbízható sorsolásos felszámolókijelölések során hogyan kedvezhetett ennyire gyakran Vargának vagy érdekeltségeinek a szerencse.



Varga Jenő
Fotó: MTI / Budapest Airport / Hardy Mihály

Az alföldi parasztfamíliából származó, nehéz anyagi helyzetből kitört üzletember a karrierjét a Pécsi Tudományegyetem jogelődje, a Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) MSZMP-titkáraként és politikaigazdaságtan-tanáraként kezdte. Ott együtt politizált a KISZ-vezér, későbbi miniszterelnök Gyurcsány Ferenccel. Legfőbb támogatójának a pécsiek mégis a néhai szocialista polgármestert, Toller Lászlót mondták. Toller szintén elhunyt utóda, Tasnádi Péter pedig 2000-2002-ben a Vectigalis igazgatóságát erősítette.

Varga - akinek feleségét, Mészár Róza legfelsőbb bírósági bírót az MSZP korábban alkotmánybírónak javasolta - politikai pálfordulása nem volt látványos, maga is többször hangsúlyozta, hogy ,,vannak barátai" a jobboldalon is. Kifejezetten jó viszony fűzi például forrásaink szerint Páva Zsolthoz, Pécs fideszes polgármesteréhez. Ezek azonban nem gazdasági kapcsolatok, inkább ,,ismeretségek", amiket az üzletember sosem titkolt, még ha nem is kérkedett velük - emlékeztették most a HVG-t Varga közeli ismerői (a felszámoló nem kívánt nyilatkozni).

A rendszerváltás előestéjén alakult helyi Fideszben is mint nyitott, ,,pulóveres" párttitkárra emlékeznek Vargára, aki 2010 után gazdasági szempontból is szorosabbra fűzte a szálakat a hatalomra került jobboldallal. A választási év szeptemberében alakult kiegészítő üzleti szolgáltatásra a Civil Tender Kft., amelynek az akkor Varga-érdekeltség Pannon Tender Kft. és Pintér Sándor belügyminiszter korábbi biztonsági cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. (CBSZ) a két alapítója. A Varga pesti lakcímére bejegyzett Civil Tender egyik ügyvezetője jelenleg is Varga, a másik pedig Kántor Tibor, aki közvetve akkor már Pintér utóda volt a CBSZ-ben, korábban pedig Simicska Lajos akkori adóhatósági elnök bizalmas helyettese. A Varga-féle Civil szintén működtet fióktelepet Kővágószőlősön, ahol számos egykori és jelenlegi Varga-cég működik. A négyezer négyzetméteres ingatlan Varga lányának érdekeltségéé, és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség összesen 188 millió forintos jelzáloga terheli. Az eredeti helyrajzi szám a Mecsekurán székhelye volt.

Az egyetemi katedrát hátrahagyva vágott bele Varga a felszámolási bizniszbe: a Vectigalis 1991-ben alakult kft-ként. Ma már az üzletember érdekeltségei között ipari parkot működtető, lízinget és vállalati hitelt kínáló és lótenyésztő cég is akad. Baranyában, de az egész Dél-Dunántúlon nincsen hozzá hasonlítható gazdasági potentát - mondják egybehangzóan a megyeszékhely életének bennfentesei (akik kivétel nélkül nevük elhallgatását kérve nyilatkoztak a HVG-nek). Ismerői a bedőlt cégek működtetését, így a termelést, a munkahelyeket a lehetőség határáig megőrző hozzáállását tartják fő erényének, szerintük ez a hírnév kelthetett bizalmat állami megbízóiban. Akadnak azonban, akik kellemetlen emlékeket is őriznek róla, mondván, személyesen és kegyetlenül, keselyű módjára veszi át az uralmat a bedőlt cégeknél, tekintet nélkül a távozó menedzsment elképzeléseire.

Rádi Antónia, Stemler Miklós

Forrás: index.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fidesz és az MSZP között mindig is volt átjárás a zuhanyhíradó szerint. Időnként a nyilvánosság előtt összevesznek, de a háttérben bizony ,,üzletileg" jól megvannak. A Mal Zrt.-nél és a Malév-nál bizony nagyot lehet kaszálni, csak ezen a két felszámoláson bukik a magyar adófizető cirka 3000 ezer milliárd forint körül.

Amennyiben a felszámolók háza táján szakértőkkel megindulna egy igazi ellenőrzés, a felszámoló cégeket azonnal felszámolnák!

Békéscsaba, 2013. április 14.
F. I. - K. M.

Emlékeztető: ,,Ne félj, ne szégyelld szeretni a hazát! Ma a világpolgárság a divat, de te ne hódolj e divatnak. Inkább légy ,,vad magyar", mint ,,szelíd hazafi". Mennél jobban szaporodnak a szelíd hazafiak, annál inkább lesz szükség a vad magyarokra." (Benedek Elek)


http://www.sokkaljobb.hu/content/balos-milli%C3%A1rdos-lett-fidesz-korszak-kedven c-felsz%C3%A1mol%C3%B3biztosa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érdekeltségeinek, alkotmánybírónak, polgármesteréhez, szupermegbízható, tudományegyetem, belügyminiszter, magyarországért, pozícióhalmozás, rendszerváltás, négyzetméteres, világpolgárság, uránfeldolgozó, szeptemberében, kővágószőlősön, szolgáltatásra, miniszterelnök, nagyvállalatok, elképzeléseire, reorganizációs, elhallgatását, munkahelyeket, felszámolócég, igazgatóságát, uránbányászat, érdekeltségei, támogatójának, felszámoláson, magyarországi, polgármestert, emlékeztették, érdekeltségéé, felszámolóban, egybehangzóan, megyeszékhely, milliárdosból, ismeretségek, jobboldali politikai, rendszerváltás előtt, magyarországi uránbányászat, valamikori uránfeldolgozó, állami felszámolócég, állami felszámolóban, jelek szerint, állítólag szupermegbízható, alföldi parasztfamíliából, pécsiek mégis, néhai szocialista, üzletember sosem, rendszerváltás előestéjén, hatalomra került, akkor Varga-érdekeltség, másik pedig, Varga Jenő, Mecsekurán Kft, Varga Jenőhöz, Vectigalis Zrt, Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft, Gyulai Húsipari Zrt, Párbeszéd Magyarországért, Scheiring Gáborban, Németh Lászlóné, Budapest Airport, Hardy Mihály, Pécsi Tudományegyetem, Janus Pannonius Tudományegyetem, Gyurcsány Ferenccel, Toller Lászlót, Tasnádi Péter, Mészár Róza, Páva Zsolthoz, HVG-t Varga, Civil Tender Kft, Varga-érdekeltség Pannon Tender Kft, Pintér Sándor, Civil Biztonsági Szolgálat Zrt, Civil Tender, Kántor Tibor, Simicska Lajos, Varga-féle Civil, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Rádi Antónia, Stemler Miklós, Benedek Elek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Föld napja április 22  Esti kép  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Gábor Dénes gondolata  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bella István: Zsoltár  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Volt egy...  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Muratáj  A föld szépségéért  György napra  Alakot vált...  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS! 
Bejegyzés Címkék
jobboldali politikai, rendszerváltás előtt, magyarországi uránbányászat, valamikori uránfeldolgozó, állami felszámolócég, állami felszámolóban, jelek szerint, állítólag szupermegbízható, alföldi parasztfamíliából, pécsiek mégis, néhai szocialista, üzletember sosem, rendszerváltás előestéjén, hatalomra került, akkor Varga-érdekeltség, másik pedig, négyezer négyzetméteres, eredeti helyrajzi, egyetemi katedrát, felszámolási bizniszbe, üzletember érdekeltségei, egész Dél-Dunántúlon, megyeszékhely életének, bedőlt cégek, lehetőség határáig, hírnév kelthetett, bedőlt cégeknél, távozó menedzsment, zuhanyhíradó szerint, nyilvánosság előtt, háttérben bizony, magyar adófizető, felszámolók háza, igazi ellenőrzés, felszámoló cégeket, szelíd hazafiak, érdekeltségeinek, alkotmánybírónak, polgármesteréhez, szupermegbízható, tudományegyetem, belügyminiszter, magyarországért, pozícióhalmozás, rendszerváltás, négyzetméteres, világpolgárság, uránfeldolgozó, szeptemberében, kővágószőlősön, szolgáltatásra, miniszterelnök, nagyvállalatok, elképzeléseire, reorganizációs, elhallgatását, munkahelyeket, felszámolócég, igazgatóságát, uránbányászat, érdekeltségei, támogatójának, felszámoláson, magyarországi, polgármestert, emlékeztették, érdekeltségéé, felszámolóban, egybehangzóan, megyeszékhely, milliárdosból, ismeretségek, hasonlítható, szervezethez, bennfentesei, hangsúlyozta, hozzáállását, összevesznek, kővágószőlős, nyilatkoztak, miniszterhez, kifejezetten, zuhanyhíradó, működtetését, szakértőkkel, nagyvállalat, felszámolója, nyilvánosság, párttitkárra, pálfordulása, jobboldallal, felszámolási, kedvezhetett, felszámolnák, felszámolók, lótenyésztő, fejlesztési, nyilatkozni, hátrahagyva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3451
  • e Hét: 17681
  • e Hónap: 28792
  • e Év: 182288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.